Opas ikimuistoiseen polttaripäivään

Opas ikimuistoiseen polttaripäivään

Polttari-ideat toteutukseen

Kesä ja häät lähestyy monella ja niin myös polttarit! Keräsimme kokoon polttari-ideoita, ohjeita polttareiden suunnitteluun sekä vinkkejä ikimuistoisten polttareiden järjestämiseen. Nappaa vinkit talteen!

Ajankohta & vieraslista

Yllätyksellisyys on polttareissa se juttu! Monet juhlivat polttareitaan vasta häiden kynnyksellä, mutta polttareita voi viettää myös hyvissä ajoin jo ennen juhlapäivää. Morsiamelta kannattaa kuitenkin varmistaa ajankohdat, jotka ovat poissuljettu polttaripäiväksi, joka auttaa sopivan päivän valitsemista, mutta säilyttää myös yllätyksellisyyden polttaripäivän koittaessa. Tärkeintä on paitsi löytää ajankohta, joka sopii paitsi morsiamelle, mutta myös suurimmalle osalle polttariseurueesta. Polttariseurue kannattaa koota morsiamen listan mukaisesti. Vaikka kaaso ajattelisikin tietävänsä ketkä morsian polttareihin haluaa kutsua, kannattaa tämä varmistaa vielä morsiamelta itseltään, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin eikä toisaalta ketään tärkeää jätetä kutsumatta.

Teema & ohjelma 

Polttareissa voi olla jokin hausta teema, esimerkiksi morsiamen vanhaan harrastukseen, lapsuuden unelma-ammattiin tai lempi elokuviin liittyvä. Teemat toimivat yleensä hyvin, mikäli niihin osallistuvat kaikki. Teemaa valittaessa kannattaakin huomioida, edellyttääkö teema pukeutumista ja onko se kaikille ok. Mikäli sopivan teeman valitseminen tuntuu vaikealta, voi polttarit järjestää ilman teemaakin loistavasti tai huomioida teema esimerkiksi vain morsiamen pukeutumisessa. Teemaan sopivat t-paidat tai sydänaurinkolasit ovat hauska lisä, jolla polttariporukka erottuu edukseen, vaikka varsinaista teemaa ei olisikaan. Juhlatarvikeliikkeistä saa myös hauskoja bride to be nauhoja, kruunuja ja sormusilmapalloja.

Teeman ja ohjelman suunnittelussa kannattaa kuunnella morsianta ja kysellä riittävästi minkälaisen polttaripäivän hän haluaa ja mitä hän toivoo päivään sisältyvän. Päivän aktiviteettien valintaan vaikuttaa myös paljon osallistujamäärä sekä budjetti, jotka kannattaakin pitää mielessä päivän ohjelman ja aktiviteettien suunnittelussa.

 

Aktiviteetit

Aktiviteetit voivat olla kaikkea morsiussaunan ja xtreme -lajien väliltä. Myös aktiviteettien hinnoissa on eroja, joten kannattaa pohtia, onko aktiviteetit sellaisia, joihin osallistuu vain morsian vai koko polttariporukka. Listasimme alle muutamia ideoita aktiviteeteiksi:

  • Morsiamelle: morsiussauna, hieronta & kauneushoidot, laulutunti,  budoirkuvaus, lento pienlentokoneella, laskuvarjohyppy, ennustus, rakkauslaulun levytys studiossa
  • Sisäaktiviteetteja: paintball, keilaus, skumppajooga, pakohuone -peli, morsiuskranssikurssi ja muut käsityöaiheiset ohjatut tunnit, limusiiniajelu, drinkkikurssi, meikkausopastus, tanssiaiheiset aktiviteetit, kuten tankotanssitunti, viinitasting, brunssi
  • Ulkoilma-aktiviteetteja: miniristeily saaristossa, saunalautta, mökkeily, vesijetteily, kalliokiipeily, suppailu, puistopicnic, minigolf, carting

Budjetti

Paljon puhuttava asia polttareissa on budjetti. Mitä polttarit saavat maksaa? Yleisesti polttariporukka maksaa omat kulunsa ja jaetusti yhteiset ja morsiamen kulut, kuten esimerkiksi aktiviteetit tai mökkivuokran. Budjetti on hyvä rakentaa niin, että saatte mahdollisimman paljon sisältöä päivään, mutta kuitenkin niin, ettei se rajaa ketään osallistujia pois. Budjettia on hyvä pohtia yhdessä polttariporukalla, jolloin kaikilla osallistujilla on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa paitsi kuluvaan rahamäärään, mutta myös siihen, mihin polttarikassa käytetään.

 

Muistilista morsiamelle

Polttaripäivä on sinun päiväsi! Kerro kaasolle mahdolliset ajankohdat, jotka eivät onnistu polttariajankohdaksi. Kerro myös rohkeasti mitä päivältä toivot, minkälainen olisi sinun unelmien polttaripäivä ja sekä mitä et ainakaan halua päivän sisältävän. Laadi kaasolle lista henkilöistä, jotka toivot polttareihin osallistuvan.

 

Muistilista kaasolle

Kuuntele ja kunnioita morsiamen toiveita. Käytä rohkeasti koko polttariseuruetta polttareiden ideointiin. Polttareita varten on hyvä perustaa esim WhatsApp tai Facebook -ryhmä suunnittelua ja yhteydenpitoa varten. Tärkeintä on pitää mielessä kenelle päivää suunnitellaan ja jättää omat mieltymyksensä sivuun päivän ajaksi.

 

Hyödyllisiä vinkkejä: 

  • Polttareista kannattaa kaikkien osallistujien ottaa kuvia ja polttareiden jälkeen kuvat voi kerätä osallistujilta ja niistä saa kivan muiston morsiamelle esimerkiksi polttarikansion muodossa.
  • Illanvietolle hauska lisä on hankki ns polttaripuhelin prepaid liittymällä,  johon voi pyytää someyhteisöiltä tsemppiviestejä ja avioliittovinkkejä.
  • Muistoksi polttareista voi kerätä polttarikansion ohella pienen lahjapakkauksen morsiamelle, johon voi laittaa hyödyllisiä tuotteita hääaamuun sekä CD-levyn, johon polttariporukka on kerännyt morsiamen lempibiisejä vuosien varrelta.